דיקור סיני לטיפול בכאב ומחלות
דיקור סיני לטיפול בכאב ומחלות
הדרך לבריאות
קליניקה לרפואה משלימה
צרו קשר: 052-7342323
מהי פיברומיאלגיה ומדוע היא נגרמת?
פיברומיאלגיה הינה מחלה כאב כרונית הפוגעת בעיקר בנשים בגילאי 20-50. בשונה ממחלות פרקים היא אינה גורמת לעיוות במפרקים אך ישנה רגישות רבה לכאב במקומות רבים בגוף כולל במפרקים, וברקמות החיבור, השרירים, והגידים. אך הכאב אינו הסימפטום היחיד ובמקרים רבים ישנם עוד סימפטומים נלווים: הפרעות שינה כתוצאה מהכאב הבלתי פוסק כמו גם הפרעות במחזורי השינה באופן לא תמיד מוסבר, עייפות כרונית המוסיפה לחוסר יכולת החולה לתפקד ביום-יום, תפקוד נפשי ירוד ובעיקר דיכאון וחרדות.
הגורמים אינם תמיד ברורים. קיים קשר תורשתי, אך גם ישנם גורמים המגבירים את הסבירות שתסמיני המחלה יבואו לידי ביטוי: מערכת חיסון ירודה, מחלת הנשיקה, לחץ נפשי (סטרס), פרזיטים במערכת העיכול, שינויי מזג אוויר ובעיקר לחות.
פיברומיאלגיה בראי הרפואה הסינית
על פי הרפואה הסינית פיברומיאלגיה נגרמת כתוצאה מתורשה, תזונה לא מאוזנת, רגשות שליליים, שימוש ארוך טווח בתרופות כגון אנטיביוטיקה וקורטיזון, מחלה ממושכת.
הרפואה הסינית מפרידה בין סוגים שונים של פיברומיאלגיה כפי שהדבר בא לידי ביטוי באבחנה הרפואית הסינית. באיבחון נעשה תישאול לגבי הסימפטומים, ובודקים את הדופק ואת מראה הלשון (איבחון רפואי סיני) ואז נבנית איסטרטגיית הטיפול.
הטיפולים כוללים דיקור, כוסות רוח, עיסוי, אמצעי חימום, וכמובן שעל המטופלת לשנות תזונה על פי הנחיות המטפל, ולהוסיף צמחי מרפא ותוספי תזונה על פי הצורך.
התזונה מותאמת באופן אישי על פי האבחנה הרפואית. באופן כללי רצוי להפחית מזונות מהחי, סוכרים ופחמימות, מזונות מטוגנים ומעובדים, ולהימנע מחומרים משמרים וצבעי מאכל, כדי לאפשר לגוף להתרפא. יש להרבות בצריכת מזונות מלאים ובריאים, ירקות טריים או מבושלים, עלים ירוקים כגון חסה, רוקט, קייל, סיבים תזונתיים, ומזונות עשירים באומגה 3. במקום קפה רצוי לשתות הרבה מים כמו גם תה ירוק, מליסה, מרווה, פסיפלורה, קמומיל, ולואיזה. גינגר וקינמון תורמים אף הם.
נדבך נוסף וחשוב מאוד בטיפולים ובריפוי הוא הפעילות הגופנית המתונה שעל המטופלת לשלב בשגרת חייה. הליכה ושחיה מאוד מומלצים ואף ניתן לשלב מתיחות ותנועה באמצעות פילטיס, פלדנקרייז, יוגה, צי גונג, וטאי צי. מדיטציה ודמיון מודרך הינם כלים נוספים העשויים לסייע בהרפיה ובהפחתת הכאב.
לסיכום, פיברומיאלגיה ניתנת לטיפול ברפואה סינית ואפשר להגיע לתוצאות יעילות וטובות ולשפר את איכות החיים של חולי פיברומיאלגיה.